Zathungen´s dagbok

Zathungen´s dagbok

Dagboken

Denna dagbok kommer att handla om mina hundar

I dag har vi flyttat....

HundarnaPosted by E-M Hellander Sun, May 12, 2013 16:16:50

Ja, det låter lite tokigt men dom har flyttat in i hundrummet i dag. husse har gjort så fint med en sovplats som dom skulle sova i men det tycker inte bäbbarna dom sover hellre under mamma Ezz hylla. Så tokigt det kan bli, Nå ja den får stå där deras säng ett par dagar så får vi göra en utvärdering om den ska stå kvar eller om vi ska låta dom få en annan sovdel i rummet. Nu har dom blivit avmaskade också och det gick bra för husse hjälpte oss o tur var det inte lätt att hinna se vem som man avmaskat annars, skratt. Men inga problem dom smaskade i sig medlet och lite uppblötta kulor som det vore glass.

Jag trodde det inte det skulle gå så smidigt att flytta dom men efter en liten tvekan så var dom på upptäcktsfärd i rummer och lekt som dom inte gjort annat, till och med Ezz lekte lite med dom å det är klart nu har dom ju yta att göra det. blir jätte kul detta tror jag med så livlig a krabater och sju stycken. Jag har ju inte haft så många åt gången men haft göra hela tiden för det så hur ska det nu gå, skratt.

Nu ska jag försöka ta lite kort så ni får se hur fint dom har det i sin nya lilla värd. Jag åter kommer med bilder.

Så Grattar vi F-Kullen!

HundarnaPosted by E-M Hellander Tue, May 07, 2013 10:09:44

smileyGrattis Fix o Figge på eran dag i dag!smiley

Tänk att mina guldbollar fyller två år i dag. Det var en underbar tid när jag hade dessa två valpar man han med dom på ett otroligt sätt eftersom dom var ju två och både Ezz och Mamma Click hjälpte mig. Dom har utvecklats till två helt underbara små ( stora) pojkar som förgyller sina familjer dagar kan jag lova. Tack Ingrid o Maria att ni tar så väl hand om mina små pojkar! Och ni får gärna skicka in bilder på drängarna så kan jag sätta in dom här kram till er alla!

Nu har vi fått...

HundarnaPosted by E-M Hellander Fri, May 03, 2013 12:27:06

Ja i dag fick dom små hjärtesprättarna smaka på lamm färs, å jäklar vad dom tyckte det var gott. Det blev bara en lite liten snutte bit å nu ska dom få det varje dag så dom vänjer sig för att sedan få mer av det goda. Tar det väldigt försiktigt eftersom dom är små. Men jag gör som jag alltid gjort med mina valpar så blir det säkert bra. Jag har också klippt klorna på dom små herre gud så många tassar det var,skratt. Dom är riktigt på nu mina gullungar, man ser att dom försöker leka med varandra hur gulligt som helst. Det morras och skäller o lever om som små tyranner.
Det är så underbart att vakna på morgonen å höra hur dom far runt i valplådan. Men nu är det bara en vecka kvar tills dom ska ut i valprummet och få se hur det ska gå dom är ju så framåt dessa små so det blir inte lätt för lilla mamma Ezz att hålla reda på dessa hjärtesprättar.

Ska försöka få fram lite kort här vad det lider!

Liv i luckan....

HundarnaPosted by E-M Hellander Wed, May 01, 2013 08:52:03

Tja det går fort nu dom leker å busar mina hjärtesprättar. Det är ett fasligt liv på dom när dom vaknar bara för att köra runt i valplådan. Men herre min så söta dom är, nu har jag fått bygga på valplådan på höjden för dom klättrar ur dom små rackarna. Det var så himla nära här på morgonen men jag han dit å stoppa den lille rackaren. Nu börjar det bli riktig fart på dom å huga ligen vad jag kommer få jobba ,skratt. Kan bara tänka mig hur dom kommer att härja när dom är sju veckor, när dom redan nu klättrar över och busar så. Men skoj är det helt klart. Skriver mera i eftermiddag.
Nu börjar det va liv i luckan....

HundarnaPosted by E-M Hellander Mon, April 29, 2013 11:13:56

Nu börjar dom leva om riktigt dom små hjärtesprättarna. Det skäller o morrar och går på vingliga ben, herre min så söta dom är. Man kan se från dag till dag hur dom görframsteg. nu väntar jag bara på att ögonen ska öppnas då blir det ännu sötare att titta på dom. Å inte blir det mycket gjort heller. men det har jag ju planerat också dom ska få all min tid så länge jag får ha dom. Det ska bli så himla roligt när dom börjar bli mer medvetan så man kan leka liket med dom. Tja som ni förstår så blir det bara valplådan hela tiden. sätter in ett kort på när Ezz för första gången ger dom sittande, skratt.

Alla pojkarna har lite vitt i sig fram inte mycket men finns där som pappa Smack!

Brun tjej!

Brun pojke!

Brun pojke!

Brun tjej!

Brunvit pojke!

Lilla GIGI!

Brun pojke!

Mina hjärtesprättar...

HundarnaPosted by E-M Hellander Sun, April 28, 2013 10:09:08

Dagarna går och dom verkar må väldigt bra mina små praliner undra vad det är för smak i dessa, skratt. Det återstår att se när dom blir lite större. Det är så himla kul att se hur dom utvecklas och man undrar varje valpkull; vad ska det bli av dessa små praliner.Alltid lika spännande. Mina nuvarade små härtesprättar är så duktiga dom ställer sig på sina vingliga små ben inte för att dom vet vad dom gör för dom är ju både blinda och döva ännu men dom vet hur dom ska använda benen i alla fall. Kan sitta hur länge som helst å titta på dom. Ezz är nu långa stunder med mig men så fort man bara tittar mot sovrummet där dom är så går hon dit och tittar till dom små,lilla loppan. Sätter in lite nya kort på choklad pralinerna som ligger i en ask som heter " Hjäretsprättar "

Hipp Hipp Hurra....

HundarnaPosted by E-M Hellander Sat, April 27, 2013 16:24:56
Dagens uppis får gå till Maria o Figge som i dag tog hem ett första pris och segern i lydnadsklass I. ni är kanon duktiga och vi blir så stolta å glada här på Zathungens kennel över er. Kram och njut nu av segerns söttma. Sätter in ett kort senare!!!

Så är Hjärtesprättarna en vecka....

HundarnaPosted by E-M Hellander Thu, April 25, 2013 14:55:14

Tänka vad tiden går fort nu när jag har dom i lådan. Annat var det när dom låg i Grodans mage och vi var nyfikna på hur många och vilket kön dom skulle ha. Men nu är dom här och är så oerhört rara allihopa. Dom har dubblat sin vikt och ser ut att må väldigt bra. Ezz är så himla duktig och pysslar om dom men vi ser att hon vill vara med oss längre å längre stunder också och det är bra. Ibland undrar man hur dom kan veta hur man sköter om dom små Ezz är ju så intensiv i allt hon gör det ska liksom gå undan men se när det gäller dessa små så är hon så tålmodig och försiktig. Tänk vad naturen är klok. Jag har börjat se ut vart jag ska tävla när vi kommer så långt och inser att hösten är kort men jag har som mål att bli uppflyttad i sök å spår och det ska vi väl kunna åstadkomma tycker jag men man vet aldrig. Nog om dessa drömmar å till att jag sätter in lite ögongodis till er som är inne å läser.

Next »